Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás tejberizs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 afag

Hozzávalók

kb. 4 afag elkészítéséhez

Tejberizshez:

180 g rövidszemű rizs
1000 ml rizsital
80 g cukor
1 csipet só

Párolt almához:

450 g alma
1 evőkanál citromlé
½ kávéskanál őrölt fahéj

Tálaláshoz:

némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Tejberizs:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.

Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.

Tipp:

A vegán tejberizshez rizsital helyett például mandula- vagy szójaitalt is választhatunk.
Vegán almás tejberizs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!