
Ekler fánk vaníliás tejszínnel



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Vaníliás tejszínhez:
Gyümölcs-töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a zsiradékkal és a sóval felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Keverés közben addig pirítjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről, a tésztát keverőtálba tesszük, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojásokat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével keverjük bele, és minden tojás után simára keverjük a tésztát, a tésztának annyira kell összeállnia, hogy ne folyjon. A tésztát csillagcsöves habzsákba (10 mm Ø) töltjük. Az előkészített tepsibe kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomunk.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe tesszük és a fánkokat megsütjük.
Vigyázat: Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt fánkokat félbevágjuk.
Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk és a fánkok tetejét a mázzal bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük, nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok aljára nyomjuk.
Gyümölcs-töltelék:
A tejszínen a mandarint egyenletesen elosztjuk, majd rátesszük a fánkok tetejét. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.


Ekler fánk vaníliás tejszínnel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Gyümölcs-töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a zsiradékkal és a sóval felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Keverés közben addig pirítjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről, a tésztát keverőtálba tesszük, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojásokat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével keverjük bele, és minden tojás után simára keverjük a tésztát, a tésztának annyira kell összeállnia, hogy ne folyjon. A tésztát csillagcsöves habzsákba (10 mm Ø) töltjük. Az előkészített tepsibe kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomunk.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe tesszük és a fánkokat megsütjük.
Vigyázat: Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt fánkokat félbevágjuk.
Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk és a fánkok tetejét a mázzal bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük, nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok aljára nyomjuk.
Gyümölcs-töltelék:
A tejszínen a mandarint egyenletesen elosztjuk, majd rátesszük a fánkok tetejét. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?