Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk vaníliás tejszínnel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml víz
30 g vaj vagy margarin
1 csipet só
110 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

Vaníliás tejszínhez:

250 ml habtejszín
20 g porcukor

Gyümölcs-töltelékhez:

175 g lecsöpögtetett mandarinbefőtt

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a zsiradékkal és a sóval felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Keverés közben addig pirítjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről, a tésztát keverőtálba tesszük, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojásokat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével keverjük bele, és minden tojás után simára keverjük a tésztát, a tésztának annyira kell összeállnia, hogy ne folyjon. A tésztát csillagcsöves habzsákba (10 mm Ø) töltjük. Az előkészített tepsibe kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomunk.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe tesszük és a fánkokat megsütjük.
Vigyázat: Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a sütemény összeesik.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt fánkokat félbevágjuk.

Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk és a fánkok tetejét a mázzal bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük, nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok aljára nyomjuk.

Gyümölcs-töltelék:
A tejszínen a mandarint egyenletesen elosztjuk, majd rátesszük a fánkok tetejét. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Ekler fánk vaníliás tejszínnel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!