Brownie-sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémsajtos réteghez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. Egyesével, a legmagasabb fokozaton, kb. fél-fél perc alatt hozzáadjuk a tojásokat, majd ezután az olvasztott étcsokoládét is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd röviden belekeverjük a masszába.
A tésztát – 3 evőkanál kivételével – a formába simítjuk, majd ráöntjük a krémsajtos réteget, és elsimítjuk rajta. A maradék tésztához hozzákeverjük az 1 evőkanál tejet, foltokban a krémsajtos rétegre kanalazzuk, és egy kés segítségével márványosra keverjük. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma peremét meglazítjuk és eltávolítjuk, majd a formát sütőrácsra helyezzük, és a süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
150 g málnát a porcukorral pürésítünk, szükség esetén egy szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítva selymes szószt kapjunk. A brownie-sajttortát a maradék málnaszemekkel és a málnaszósszal díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Brownie-sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémsajtos réteghez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. Egyesével, a legmagasabb fokozaton, kb. fél-fél perc alatt hozzáadjuk a tojásokat, majd ezután az olvasztott étcsokoládét is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd röviden belekeverjük a masszába.
A tésztát – 3 evőkanál kivételével – a formába simítjuk, majd ráöntjük a krémsajtos réteget, és elsimítjuk rajta. A maradék tésztához hozzákeverjük az 1 evőkanál tejet, foltokban a krémsajtos rétegre kanalazzuk, és egy kés segítségével márványosra keverjük. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma peremét meglazítjuk és eltávolítjuk, majd a formát sütőrácsra helyezzük, és a süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
150 g málnát a porcukorral pürésítünk, szükség esetén egy szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítva selymes szószt kapjunk. A brownie-sajttortát a maradék málnaszemekkel és a málnaszósszal díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?