
Zserbó



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x24 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.
Tippek:
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.


Zserbó
Hozzávalók
kb. 20-24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x24 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.
Tippek:
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?