Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20-24 szelet

Hozzávalók

kb. 20-24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x24 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g margarin
50 g porcukor
80 ml tej
50 g tejföl
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

300 g darált dió
150 g porcukor
400 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, kibéleljük sütőpapírral, és sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.

Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.

Tippek:

Savanykás szilvalekvárral is elkészíthetjük.
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.
Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!