
Zserbó



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x24 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
500 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Instant Élesztő
250 g margarin
50 g porcukor
80 ml tej
50 g tejföl
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só
Töltelékhez:
300 g darált dió
150 g porcukor
400 g sárgabaracklekvár
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, kibéleljük sütőpapírral, és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.
Tippek:
Savanykás szilvalekvárral is elkészíthetjük.
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.

Kedvencnek jelölöm

Zserbó
Hozzávalók
kb. 20-24 szelet Zserbó elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x24 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
500 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Instant Élesztő
250 g margarin
50 g porcukor
80 ml tej
50 g tejföl
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só
Töltelékhez:
300 g darált dió
150 g porcukor
400 g sárgabaracklekvár
Tetejére:
A Zserbó elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, kibéleljük sütőpapírral, és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.
Tippek:
Savanykás szilvalekvárral is elkészíthetjük.
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?