Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi szilvás rum

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 adag elkészítéséhez

kb. 3 literes befőttesüveg:

csavaros tető

Szilvás rumhoz:

700 ml rum (legalább 54% -os)
300 g barna cukor
1 kg szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel a szilvát. Az üveget alaposan mossuk ki és öblítsük ki forró vízzel, majd jól csepegtessük le.

Elkészítés:

Tegyük a rumot, a cukrot és a vaníliás cukrot az üvegbe és jól keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Adjuk a negyedelt szilvát is az edénybe. A gyümölcsök tetejét kenjük be rummal, majd szükség esetén egy megfelelő tányérral fedjük le. Zárjuk le szorosan az üveget, és hagyjuk legalább 4 hétig hűvös, sötét helyen állni. Időnként óvatosan keverjük meg egy fém- vagy műanyag kanállal.

Tippek:

A szilvának érettnek kell lennie, de keménynek és nem nyomottnak, zúzottnak.
A szilvás rum különösen finom a Dr. Oetker langyos vaníliapudinghoz.
A rumnak mindenképpen 54 %-os alkoholtartalmúnak kell lennie.
Házi szilvás rum

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!