Non plus ultra
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az
Tipp:
Non plus ultra
Hozzávalók
kb. 30-32 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?