Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Non plus ultra

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30-32 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 4 cm Ø)

Tésztához:

200 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Tetejére:

2 darab tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
1 csipet só

Ezenkívül:

kb. 150-180 g sárgabaracklekvár 
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával páros számú korongot szaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásfehérjét a sóval konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és sűrű, fényes, krémes állagú masszává verjük. Egy kiskanál segítségével a korongokra kanalazzuk (nem túl magasan) úgy, hogy körben, a korongok szélénél egy keskeny peremet üresen hagyunk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt korongok felének alját vékonyan megkenjük a sárgabaracklekvárral, és óvatosan összeragasztjuk az

Tipp:

Ribizli- vagy szilvalekvárt is választhatunk a non plus ultrához.
Non plus ultra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!