Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jelzőlámpa sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 27-30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 27-30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
120 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

40 g vaj vagy margarin
piros, sárga és zöld drazsék
papír szívószálak vagy fa pálcikák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy rácsra tesszük.

Díszítés:
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal vagy margarinnal együtt, majd a kihűlt tésztalap tetején elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni. Amikor már majdnem megdermedt, kirakjuk jelzőlámpa alakzatban a színes drazsékkal, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ezután forró vízbe mártott éles késsel a drazsék mentén felszeleteljük, és a szeletekbe 1-1 papír szívószálat vagy fa pálcikát szúrunk.

Tipp:

Amikor már majdnem megdermedt a csokoládémáz a sütemény tetején, késsel „berajzolhatjuk” a leendő szeleteket, így könnyedén elhelyezhetők lesznek a szeletek közepén a színes drazsék.
Jelzőlámpa sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!