
Epertorta



Hozzávalók
Kapcsos formához (26 cm Ø):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
600 g eper
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
400 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej
Zseléhez:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál darabolt pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A kapcsos tortaformát kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
Tipp:
A tészta előre elkészíthető, fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Epertorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos formához (26 cm Ø):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
600 g eper
400 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál darabolt pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kapcsos tortaformát kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
Tipp:
A tészta előre elkészíthető, fagyasztható.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?