![Epertorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30981/43685-epertorta.jpg)
Epertorta
![Szükséges idő](https://sutes.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutes.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutes.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kapcsos formához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Zseléhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
Tipp:
![Csillag](https://sutes.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Epertorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos formához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk. A tésztát a kapcsos tortaformába simítjuk. A formát betoljuk a sütő alsó harmadába.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma kapcsát kinyitjuk, a gyűrűt eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral leterített rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a süteményről, majd a tésztát tortatálra helyezzük. Tortagyűrűt (vagy az elmosott kapcsos forma gyűrűjét) teszünk köré.
Töltelék:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk, negyedeljük, vagy hat részre vágjuk. A tortakrémet, a csomagoláson található leírás szerint, elkészítjük. Ehhez a hideg habtejszínt és a tejet keverőtálba öntjük, az alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krémet a tésztára kenjük és elsimítjuk, az epreket elosztjuk rajta.
Zselé:
A tortazselét a cukorral és a vízzel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és az eprekre locsoljuk. Az epertortát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk, és a torta oldalát díszítjük a darabolt pisztáciával.
Tipp:
![Epertorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30981/43685-epertorta.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?