Vörös bársony torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Vörös bársony torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?