Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

némi zsiradék

Tortaalaphoz:

125 g vajas keksz vagy zabkeksz
100 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

2 darab bio citrom
800 g krémsajt
150 g cukor
2 darab tojás (M-es)
100 g lemon curd (angol citromkrém)

Díszítéshez:

50 g lemon curd (angol citromkrém)
1 teáskanál víz
1 darab bio citrom
némi aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tortaalap:
A vajat vagy margarint egy lábasban, közepes hőfokon megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, és egy kanál hátuljával jól lenyomkodjuk. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a tortaalapot elősütjük. (Sütés közben a zsiradék szivároghat a formából, ezért célszerű egy sütőpapírt helyezni alá.)

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztaalapot a formával együtt sütőrácsra helyezzük és rövid ideig hűlni hagyjuk.

Töltelék:
A citromokat forró víz alatt megmossuk, és finoman lereszeljük a héjukat. Levüket kifacsarjuk, és kb. 75 ml-t kimérünk. A krémsajtot, a kétféle cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tojásokat és a keményítőt konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton röviden összekeverjük. A töltelék felét az elősütött tortaalapra simítjuk. A lemond curdöt simára keverjük, a töltelékre kanalazzuk, és egy villa segítségével enyhén márványosra keverjük. A maradék tölteléket részleteiben rátesszük, elsimítjuk, és a süteményt a sütő alsó harmadába téve tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

A tortát a sütési idő lejárta után még 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk kissé nyitott sütőajtó mellett, majd sütőrácsra tesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A süteményt kivesszük a formából. A lemon curdöt a vízzel egy kis lábasban összeforraljuk, és elosztjuk a sajttorta tetején. A citromot forró víz alatt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sajttortát a citromszeletekkel és az aprított pisztáciával díszítjük, majd tálalásig hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

A töltelékhez frissen reszelt citromhéj helyett használhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat, frissen facsart citromlé helyett pedig választhatunk készen kapható citromlevet.
Citromos sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!