Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher golyók

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez (20x15 cm):

sütőpapír

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
80 g cukor
50 ml tej
130 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Összeállításhoz:

kb. 150 g sárgabaracklekvár

Bevonáshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáöntjük a tejet is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük és hagyjuk teljes kihűlni. Miután teljesen kihűlt, késes aprítóban (esetleg kézzel) morzsás állagúra aprítjuk-morzsoljuk. A süteménymorzsát egy keverőtálba tesszük, és apránként hozzádolgozzuk a sárgabaracklekvárt egészen addig, amíg jól formázható „tésztát” kapunk, és kb. 18-20 darab kis golyót formázunk belőle.

A tortabevonót összetördeljük, majd egy fém tálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Átkeverjük, majd két villa segítségével megmártjuk a golyókat a csokoládémázban. A megmártott golyókat jól lecsepegtetjük, sütőpapírra vagy sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon. Ezután tetszés szerint a dekor tollakkal díszítjük.
Sacher golyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!