Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános kókuszgolyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Banános kókuszgolyókhoz:

250 g háztartási keksz
2 darab érett banán
60 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 18-20 szem meggybefőtt (magozott)
kb. 50-75 ml meggylé (a befőtt levéből)
némi kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A háztartási kekszet finomra őröljük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, majd pépesítjük.

Elkészítés:

Az őrölt háztartási kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a banánpéppel és a rumaromával. Apránként annyi meggylevet öntünk hozzá, hogy összeálljon a massza. Gombóccá formázzuk, és frissentartó fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. A masszából benedvesített kézzel kb. 18-20 darab golyót készítünk úgy, hogy adagonként először ellapítjuk a tenyerünkben, teszünk a közepükbe 1-1 szem lecsepegtetett meggybefőttet, majd golyókká formázzuk. Végül mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük, és tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Ha kevésbé érettek vagy az átlagosnál (kb. 120 g/darab, hámozva mérve) kisebbek a banánok, adjunk a masszához kevéssel több meggylevet!
Banános kókuszgolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!