Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános kókuszgolyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Banános kókuszgolyókhoz:

250 g háztartási keksz
2 darab érett banán
60 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 18-20 szem meggybefőtt (magozott)
kb. 50-75 ml meggylé (a befőtt levéből)
némi kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A háztartási kekszet finomra őröljük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, majd pépesítjük.

Elkészítés:

Az őrölt háztartási kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a banánpéppel és a rumaromával. Apránként annyi meggylevet öntünk hozzá, hogy összeálljon a massza. Gombóccá formázzuk, és frissentartó fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. A masszából benedvesített kézzel kb. 18-20 darab golyót készítünk úgy, hogy adagonként először ellapítjuk a tenyerünkben, teszünk a közepükbe 1-1 szem lecsepegtetett meggybefőttet, majd golyókká formázzuk. Végül mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük, és tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Ha kevésbé érettek vagy az átlagosnál (kb. 120 g/darab, hámozva mérve) kisebbek a banánok, adjunk a masszához kevéssel több meggylevet!
Banános kókuszgolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!