Csokoládés torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
10 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
400 ml hideg tej
kb. 5 evőkanál gyümölcslekvár
Díszítéshez:
100 ml habtejszín
egy kis Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
néhány csokoládé, dekorszív
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos forma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményesrácsra. Vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Krém:
Készítsük el a csokoládés tortakrémet a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és kenjük meg a gyümölcslekvárral. A krém 2/3-át kenjük az alapra, és a felső alapot vágott felével felfelé helyezzük rá. Kenjük meg a tortát a maradék krémmel.
Díszítés:
A habtejszínt verjük keményre, majd tegyük egy habzsákba és különböző nagyságú pöttyökkel díszítsük a torta tetejét. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval, és díszítsük a dekor szívekkel.
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos forma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményesrácsra. Vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Krém:
Készítsük el a csokoládés tortakrémet a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és kenjük meg a gyümölcslekvárral. A krém 2/3-át kenjük az alapra, és a felső alapot vágott felével felfelé helyezzük rá. Kenjük meg a tortát a maradék krémmel.
Díszítés:
A habtejszínt verjük keményre, majd tegyük egy habzsákba és különböző nagyságú pöttyökkel díszítsük a torta tetejét. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval, és díszítsük a dekor szívekkel.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
100 ml habtejszín
néhány csokoládé, dekorszív
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos forma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményesrácsra. Vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Krém:
Készítsük el a csokoládés tortakrémet a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és kenjük meg a gyümölcslekvárral. A krém 2/3-át kenjük az alapra, és a felső alapot vágott felével felfelé helyezzük rá. Kenjük meg a tortát a maradék krémmel.
Díszítés:
A habtejszínt verjük keményre, majd tegyük egy habzsákba és különböző nagyságú pöttyökkel díszítsük a torta tetejét. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval, és díszítsük a dekor szívekkel.
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos forma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményesrácsra. Vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Krém:
Készítsük el a csokoládés tortakrémet a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és kenjük meg a gyümölcslekvárral. A krém 2/3-át kenjük az alapra, és a felső alapot vágott felével felfelé helyezzük rá. Kenjük meg a tortát a maradék krémmel.
Díszítés:
A habtejszínt verjük keményre, majd tegyük egy habzsákba és különböző nagyságú pöttyökkel díszítsük a torta tetejét. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval, és díszítsük a dekor szívekkel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?