Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajkrémes csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Csokis vajkrémhez:

80 g cukor
800 ml tej
400 g lágy vaj vagy margarin

Tésztához:

8 darab tojás (M-es)
200 g cukor
260 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 ml étolaj

Díszítéshez:

kb. 50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Csokoládépuding:
A csokoládét finomra aprítjuk. A pudingport 80 g cukorral kis tálkában összekeverjük. Legalább 6 evőkanál hideg tejjel fokozatosan kikeverjük. A megmaradt tejet edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A kikevert pudingport habverővel belekeverjük, az edényt visszatesszük a tűzhelyre, és közepes hőfokon 1 percig erőteljes keverés közben főzzük. A csokoládét kevergetés közben megolvasztjuk a forró pudingban. A pudingot tálba öntjük, a tetejét frissen tartó fóliával lefedjük (így nem bőrösödik meg), és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Tészta:
Óvatosan a tojások fehérjét válasszuk el a sárgájától. A szétválasztott tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) és a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a megmaradt cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgép (habverő) segítségével kb. 3-4 perc alatt habosra verjük.
A fehérjehabhoz hozzákeverjük spatulával a sárgájás masszát, és az olajat. Határozott, gyors mozdulatokkal. A lisztben elkeverjük a sütőport és a masszához két részletbe beleszitáljuk és belekeverjük. Ne keverjük sokáig, mert széttörjük a habot.
A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot kivesszük a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul, majd tányéron hagyjuk kihűlni.

Vajkrém:
A lágy vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Evőkanalanként belekeverjük a kihűlt pudingot, közben figyelünk arra, hogy a vaj és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. 3 evőkanál vajkrémet csillagcsöves habzsákba töltünk.

Töltés:
A megmaradt vajkrémet 3 adagra osztjuk. A piskótalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra tesszük, megkenjük a vajkrém 1/3 részével. Rátesszük a második lapot, kissé rányomkodjuk, és megkenjük a krém második harmadával. Rátesszük a harmadik tortalapot, és szintén kissé rányomkodjuk.

Díszítés:
A torta szélét és tetejét vékonyan és egyenletesen megkenjük a megmaradt vajkrémmel, ami tortalapáttal vagy spatulával könnyen megoldható. A habzsákba töltött krémből a tortát nagy és kicsi pöttyökkel díszítjük. A torta szélét tésztakártya segítségével mandulával díszítjük. A tortát csak tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
Az elkészített tortát tálalás előtt, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A vajkrémet elkészíthetjük ét vagy étcsokoládés prémium tortabevonóval is.
A Vajkrémes csokitorta igazi klasszikus a maga nemében, hagyományos szülinapi tortának kínálható sütemény.

Hozzászólások

L
Lele Misi
Dátum 2023. May. 11. 19:31
Párszor megcsináltam már és nem maradt belőle semmi... nagyon jó a recept alapján követtem mindent és nagyon egyszerű elkészíteni nagyon tetszik (vanilliássan is elkészítettem) köszi a készítőnek!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!