Pizza gyerekeknek
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 kávéskanál só
125 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
kb. 4 evőkanál víz
Feltéthez:
50 g sonka vagy szalámi
kb. 400 g vegyes zöldség, pl. paprika, cukkini, gomba, koktélparadicsom, csemegekukorica (konzerv), olívabogyó
kb. 125 g mini mozzarella golyó
200 g fűszeres paradicsomszósz
100 g reszelt sajt, pl. gouda
Elkészítés
Előkészítés:
A sonkát vagy szalámit vékony csíkokra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, felezzük vagy negyedeljük, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A kukoricát és az olívabogyót lecsöpögtetjük, az olívabogyókat tetszés szerint karikázzuk. A mozzarella golyókat félbevágjuk vagy kockázzuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
Tipp:
Ha csak egy tepsink van, a tallérokat egy ív sütőpapíron készítjük elő, és sütés előtt a papírt a pizzákkal együtt húzzuk a tepsibe.
Kedvencnek jelölöm
Pizza gyerekeknek
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 kávéskanál só
125 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
kb. 4 evőkanál víz
Feltéthez:
50 g sonka vagy szalámi
kb. 400 g vegyes zöldség, pl. paprika, cukkini, gomba, koktélparadicsom, csemegekukorica (konzerv), olívabogyó
kb. 125 g mini mozzarella golyó
200 g fűszeres paradicsomszósz
100 g reszelt sajt, pl. gouda
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sonkát vagy szalámit vékony csíkokra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, felezzük vagy negyedeljük, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A kukoricát és az olívabogyót lecsöpögtetjük, az olívabogyókat tetszés szerint karikázzuk. A mozzarella golyókat félbevágjuk vagy kockázzuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
Tipp:
Ha csak egy tepsink van, a tallérokat egy ív sütőpapíron készítjük elő, és sütés előtt a papírt a pizzákkal együtt húzzuk a tepsibe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?