Reggeli magvas rúd
Hozzávalók
Négyszögletes sütőformához 20x20 cm:
sütőpapír
Rudakhoz:
100 g dió
50 g mandula
50 g zabpehely
25 g hántolt tökmag
25 g hántolt napraforgómag
25 g kókuszpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
60 g juharszirup
10 g kókuszolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A diót, a mandulát és a tökmagot éles késsel vágjuk durvára. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A magkeveréket és a többi hozzávalót tegyük egy tálba és egy kanál segítségével alaposan keverjük össze. Tegyük a keveréket a tepsibe, egyenletesen osszuk el, majd egy kanál segítségével nyomkodjuk le erőteljesen.
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a masszát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tepsiben vagy sütőedényben 20 percig hűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt, és tegyük a „tésztát” egy süteményrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha kihűlt, vágjuk félbe, és minden fél darabot osszunk hat 6 rúdra.
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a masszát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tepsiben vagy sütőedényben 20 percig hűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt, és tegyük a „tésztát” egy süteményrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha kihűlt, vágjuk félbe, és minden fél darabot osszunk hat 6 rúdra.
Tipp:
A magokat tetszés szerint variálhatjuk, akár lenmagot vagy szezámmagot is használatuk, a napraforgó vagy tökmag helyett.
Kedvencnek jelölöm
Reggeli magvas rúd
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Négyszögletes sütőformához 20x20 cm:
sütőpapír
Rudakhoz:
100 g dió
50 g mandula
50 g zabpehely
25 g hántolt tökmag
25 g hántolt napraforgómag
25 g kókuszpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
60 g juharszirup
10 g kókuszolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A diót, a mandulát és a tökmagot éles késsel vágjuk durvára. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A magkeveréket és a többi hozzávalót tegyük egy tálba és egy kanál segítségével alaposan keverjük össze. Tegyük a keveréket a tepsibe, egyenletesen osszuk el, majd egy kanál segítségével nyomkodjuk le erőteljesen.
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a masszát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tepsiben vagy sütőedényben 20 percig hűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt, és tegyük a „tésztát” egy süteményrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha kihűlt, vágjuk félbe, és minden fél darabot osszunk hat 6 rúdra.
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a masszát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tepsiben vagy sütőedényben 20 percig hűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt, és tegyük a „tésztát” egy süteményrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha kihűlt, vágjuk félbe, és minden fél darabot osszunk hat 6 rúdra.
Tipp:
A magokat tetszés szerint variálhatjuk, akár lenmagot vagy szezámmagot is használatuk, a napraforgó vagy tökmag helyett.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?