Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Reggeli magvas rúd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Négyszögletes sütőformához 20x20 cm:

sütőpapír

Rudakhoz:

100 g dió
50 g mandula
50 g zabpehely
25 g hántolt tökmag
25 g hántolt napraforgómag
25 g kókuszpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
60 g juharszirup
10 g kókuszolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót, a mandulát és a tökmagot éles késsel vágjuk durvára. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A magkeveréket és a többi hozzávalót tegyük egy tálba és egy kanál segítségével alaposan keverjük össze. Tegyük a keveréket a tepsibe, egyenletesen osszuk el, majd egy kanál segítségével nyomkodjuk le erőteljesen.
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a masszát.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a tepsiben vagy sütőedényben 20 percig hűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt, és tegyük a „tésztát” egy süteményrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha kihűlt, vágjuk félbe, és minden fél darabot osszunk hat 6 rúdra.

Tipp:

A magokat tetszés szerint variálhatjuk, akár lenmagot vagy szezámmagot is használatuk, a napraforgó vagy tökmag helyett.
Reggeli magvas rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!