Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virágvarázs-cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 vagy 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 vagy 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (6-os vagy 12 db-os):

muffinpapír
virágmintás díszítőcső

Tésztához:

75 g málna
1 darab tojás (M-es)
4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml kefír
65 g cukor
1 csipet só
125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Vajkrémhez:

200 g nagyon lágy vaj
20 g porcukor
150 g Dr. Oetker LoVE it! Bourbon-vaníliás puding szobahőmérsékletű
ételszínezékek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Virágvarázs-cupcake desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A málnát megtisztítjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást, az olajat, a kefírt, a cukrot, a sót és az aromát keverőtálba tesszük, és habverővel összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beleöntjük a folyadékba, és rövid idő alatt simára keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formában elosztjuk. Minden Virágvarázs-cupcake muffin tésztájába mélyen belenyomunk 3-4 szem málnát. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffint még 10 percig a formában hagyjuk, csak utána vesszük ki. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot, és 1 percig tovább keverjük. 1 evőkanál krémet kiveszünk és ételszínezékkel világoszöldre színezzük. Egy egyszerhasználatos habzsák csúcsát háromszög alakban bevágjuk, és beletöltjük a zöld krémet. (1. kép)
A maradék krém kb. 2/3 részét piros ételszínezékkel rózsaszínre színezzük. A rózsaszín krém felét egy rózsa díszítőcsöves (6 mm Ø) habzsák szélére kenjük (2. kép), majd a színtelen krém felét középre töltjük. Egy további másik habzsák elejét hegyesen bevágjuk (1. kép), majd a két krém maradékát ugyanúgy elosztjuk, ahogy a második habzsáknál tettük.
Most különböző virágokat nyomunk a muffinokra, esetleg még egy kisebb csillagcsövet (8 mm Ø) is felhelyezhetünk előre. A muffinokat ízlésesen tortatálon összeállítjuk, és zöld leveleket nyomunk a muffinra. (3. kép)
A különböző virág-dekorációkhoz a vajkrémet különböző virágcsövekkel, pl. csillagcső (4. kép), rózsa díszítőcső (6. kép) vagy további díszítőcsövekkel nyomjuk ki.

Tipp:

A friss málnát mirelittel is helyettesíthetjük.
A Virágvarázs-cupcake desszert elkészítéséhez egyéb idénygyümölcsöt - eper, cseresznye, meggy, barack, alma - vagy déligyümölcsöt is használhatunk.
Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!