Körözöttel töltött kosárkák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A kosárkákat a tepsibe helyezzük, a keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kosárkákat sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Az áttört tehéntúrót, a juhtúrót és a puha vajat alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzákanalazva a tejfölt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, valamint a fűszerpaprikát, ízlés szerint sót, borsot, köményt és az aprított zöldfűszereket. A krémet kiskanállal vagy habzsákból adagolva elosztjuk a kosárkákban, végül kevés fűszerpaprikával meghintve, megtisztított, kis kockákra vágott lila hagymával megszórva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Körözöttel töltött kosárkák
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A kosárkákat a tepsibe helyezzük, a keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kosárkákat sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Az áttört tehéntúrót, a juhtúrót és a puha vajat alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzákanalazva a tejfölt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, valamint a fűszerpaprikát, ízlés szerint sót, borsot, köményt és az aprított zöldfűszereket. A krémet kiskanállal vagy habzsákból adagolva elosztjuk a kosárkákban, végül kevés fűszerpaprikával meghintve, megtisztított, kis kockákra vágott lila hagymával megszórva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?