Körözöttel töltött kosárkák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A kosárkákat a tepsibe helyezzük, a keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kosárkákat sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Az áttört tehéntúrót, a juhtúrót és a puha vajat alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzákanalazva a tejfölt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, valamint a fűszerpaprikát, ízlés szerint sót, borsot, köményt és az aprított zöldfűszereket. A krémet kiskanállal vagy habzsákból adagolva elosztjuk a kosárkákban, végül kevés fűszerpaprikával meghintve, megtisztított, kis kockákra vágott lila hagymával megszórva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Körözöttel töltött kosárkák
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A kosárkákat a tepsibe helyezzük, a keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kosárkákat sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Az áttört tehéntúrót, a juhtúrót és a puha vajat alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzákanalazva a tejfölt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, valamint a fűszerpaprikát, ízlés szerint sót, borsot, köményt és az aprított zöldfűszereket. A krémet kiskanállal vagy habzsákból adagolva elosztjuk a kosárkákban, végül kevés fűszerpaprikával meghintve, megtisztított, kis kockákra vágott lila hagymával megszórva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?