Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán császármorzsa

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

125 g lágy vegán margarin
50 g cukor
1 csipet só
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
300 ml mandula-, vagy szójaital

Ezenkívül:

2 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a mandulaitallal felváltva két adagban röviden, a középső fokozaton belekeverjük.

Sütés:
1 teáskanál olajat bevonatos serpenyőben (26 cm Ø) felforrósítunk. Beletesszük a tészta felét, és közepes hőfokon az alsó felét kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A tésztát 2 forgatólapáttal először negyedekre vágjuk, majd megfordítjuk, és kb. 7 perc alatt ugyancsak aranybarnára sütjük.
A császármorzsát 2 forgatólapáttal kis darabokra szakítjuk, és még kb. 5 percig sütjük. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.

Tálalás:
A vegán császármorzsát tányérokon tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és vaníliapudinggal kínáljuk.

Tippek:

A vegán császármorzsát tálalhatjuk 2 adagban édes főételként vagy 4 adagban desszertként is.
A vegán császármorzsa nagyon ízletes karamellizált cukorral.
A Vegán császármorzsa tej- tojás- és laktózmentesen készíthető klasszikus édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!