Rémisztően finom sütik halloweenra
2021. október 22.Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!
Lássuk, melyek a legnépszerűbb halloweeni figurák, szimbólumok!
Itt vannak először is a szellemek. Ha szellemgyártásra adnánk a fejünket, rengeteg lehetőségünk lesz! Elkészíthetjük a kis szellemeket Dr. Oetker fehér fondant-ból, vagy süthetünk habcsók szellemeket is, amelyeket dekor tollal díszíthetünk. De lehet szellem pillecukorból is, amit szintén kedvünkre dekorálhatunk dekor tollakkal. Ha pedig inkább a sós sütikre szavazunk, a mozzarella szellemek lesznek nálunk a befutók.
A szellemektől csak egy lépésnyire vannak a cuki szörnyecskék!
Hasonlóan elkészíthetjük Dr. Oetker fondant-ból vagy marcipánból, pillecukorból, sőt tulajdonképpen ha egy kis sütire szemeket rajzolunk (például dekor tollakkal), máris „életre kelnek” és szörnyecskékké válnak. Szörny készülhet akár pudingból is, a ceruzánk legyen tortabevonó!
Hogy még ijesztőbb legyen az ünnepnap, vessünk be pókokat és pókhálókat is – naná, hogy az ehető fajtákból! Pókhálók könnyedén rajzolhatók csokoládé- és karamellízű (barna árnyalatú) dekor tollakkal, akárcsak pókok, bár ha elengedjük a fantáziánkat, ezek egész nyugodtan lehetnek színesek is piros, zöld, sárga vagy fehér dekor tollakkal rajzolva.
Nincs halloween boszorkányok és macskák nélkül!
Boszorkányt vagy mondjuk boszikalapot formázhatunk színezett fondant-ból, de az is jó öltet, ha például sablonokat vágunk ki (macskát, boszit, seprűt, kalapot stb.), majd egy kihűlt, sötét színű sütemény tetejére helyezzük, és körbeszórjuk porcukorral. Szuper erre a célra a brownie vagy csokimázas sütemény tetszőleges ízben.
Az előbb már említett sablonok használatával mindenféle halloweeni motívum elkészíthető. Körbeszórhatjuk, megrajzolhatjuk sütőpapírra csokoládéból, vagy ki is szúrhatjuk omlós tésztából. Jöhetnek a denevérek, szellemek, tökök!
Apropó, tök!
A halloweeni töklámpás talán a legnépszerűbb, legismertebb jelképe az ünnepnek. Hálás forma, mert elkészíthető két dimenziósnak (dekor tollal vagy csokival megrajzolva, linzertésztából vagy narancssárgára színezett fondant-ból kiszúrva), de a gömb forma térbeli ábrázolása is nagyon egyszerű, a legkönnyebb narancssárgára (tök) és zöldre (szár) színezett fondant-ból elkészíteni. Tegyük sütemények tetejére díszítésképp! Hasonlóan készíthetünk tököket színezett marcipánból is. Színezni pedig egyáltalán nem bonyolult, a szárakhoz használjunk zöld ételfestéket, a tökökhöz pedig piros és sárga ételszínezék keverékét.
Ezekkel a mókás édességekkel egyáltalán nem lesz ijesztő a halloween! Inkább kreatív és nagyon-nagyon finom!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.