Rémisztően finom sütik halloweenra

Dátum 2021. október 22.

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Lássuk, melyek a legnépszerűbb halloweeni figurák, szimbólumok!

Itt vannak először is a szellemek. Ha szellemgyártásra adnánk a fejünket, rengeteg lehetőségünk lesz! Elkészíthetjük a kis szellemeket Dr. Oetker fehér fondant-ból, vagy süthetünk habcsók szellemeket is, amelyeket dekor tollal díszíthetünk. De lehet szellem pillecukorból is, amit szintén kedvünkre dekorálhatunk dekor tollakkal. Ha pedig inkább a sós sütikre szavazunk, a mozzarella szellemek lesznek nálunk a befutók.

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A szellemektől csak egy lépésnyire vannak a cuki szörnyecskék!

Hasonlóan elkészíthetjük Dr. Oetker fondant-ból vagy marcipánból, pillecukorból, sőt tulajdonképpen ha egy kis sütire szemeket rajzolunk (például dekor tollakkal), máris „életre kelnek” és szörnyecskékké válnak. Szörny készülhet akár pudingból is, a ceruzánk legyen tortabevonó!

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hogy még ijesztőbb legyen az ünnepnap, vessünk be pókokat és pókhálókat is – naná, hogy az ehető fajtákból! Pókhálók könnyedén rajzolhatók csokoládé- és karamellízű (barna árnyalatú) dekor tollakkal, akárcsak pókok, bár ha elengedjük a fantáziánkat, ezek egész nyugodtan lehetnek színesek is piros, zöld, sárga vagy fehér dekor tollakkal rajzolva.

Nincs halloween boszorkányok és macskák nélkül!

Boszorkányt vagy mondjuk boszikalapot formázhatunk színezett fondant-ból, de az is jó öltet, ha például sablonokat vágunk ki (macskát, boszit, seprűt, kalapot stb.), majd egy kihűlt, sötét színű sütemény tetejére helyezzük, és körbeszórjuk porcukorral. Szuper erre a célra a brownie vagy csokimázas sütemény tetszőleges ízben.

Az előbb már említett sablonok használatával mindenféle halloweeni motívum elkészíthető. Körbeszórhatjuk, megrajzolhatjuk sütőpapírra csokoládéból, vagy ki is szúrhatjuk omlós tésztából. Jöhetnek a denevérek, szellemek, tökök!

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Apropó, tök!

A halloweeni töklámpás talán a legnépszerűbb, legismertebb jelképe az ünnepnek. Hálás forma, mert elkészíthető két dimenziósnak (dekor tollal vagy csokival megrajzolva, linzertésztából vagy narancssárgára színezett fondant-ból kiszúrva), de a gömb forma térbeli ábrázolása is nagyon egyszerű, a legkönnyebb narancssárgára (tök) és zöldre (szár) színezett fondant-ból elkészíteni. Tegyük sütemények tetejére díszítésképp! Hasonlóan készíthetünk tököket színezett marcipánból is. Színezni pedig egyáltalán nem bonyolult, a szárakhoz használjunk zöld ételfestéket, a tökökhöz pedig piros és sárga ételszínezék keverékét.

Ezekkel a mókás édességekkel egyáltalán nem lesz ijesztő a halloween! Inkább kreatív és nagyon-nagyon finom!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!