Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál cukor
2 darab tojás (M-es)
400 ml tej

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj
csokoládé csepp
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral keverőtálban összekeverjük. A tojásokat összevegyítjük a tejjel, majd a folyadékot apránként hozzákeverjük a liszthez. Kézi habverővel addig keverjük, míg sima állagú tésztát kapunk.

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőt közepes lángon felforrósítunk és beletesszük az olajat. Kis merőkanállal vagy evőkanállal kevés tésztát úgy öntünk az olajba, hogy kis szellemet formázzunk. A szellem mindkét oldalát aranybarnára sütjük és sütőrácsra tesszük. Még melegen 3 csokoládé cseppel megformázzuk az arcot.
Hasonlóképp kisütjük a többi szellemet is.

Tipp:

A Halloween palacsintákat könnyedén porcukorral megszórva tálaljuk.
Halloween palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!