Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál cukor
2 darab tojás (M-es)
400 ml tej

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj
csokoládé csepp
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral keverőtálban összekeverjük. A tojásokat összevegyítjük a tejjel, majd a folyadékot apránként hozzákeverjük a liszthez. Kézi habverővel addig keverjük, míg sima állagú tésztát kapunk.

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőt közepes lángon felforrósítunk és beletesszük az olajat. Kis merőkanállal vagy evőkanállal kevés tésztát úgy öntünk az olajba, hogy kis szellemet formázzunk. A szellem mindkét oldalát aranybarnára sütjük és sütőrácsra tesszük. Még melegen 3 csokoládé cseppel megformázzuk az arcot.
Hasonlóképp kisütjük a többi szellemet is.

Tipp:

A Halloween palacsintákat könnyedén porcukorral megszórva tálaljuk.
Halloween palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!