Halloween burgonya
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Burgonyához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Tippek:
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
Halloween burgonya
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Burgonyához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Tippek:
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?