Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szörnyecske

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

400-400 ml tej
50-50 g cukor

A díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingformát (kb. 20 cm átmérőjű) hideg vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A Szörnyecske desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A pudingformát (kb. 20cm átmérőjű) hideg vízzel öblítsd ki!

Mindkét pudingot, lehetőleg egy időben a tasakon lévő leírás szerint készítsd el, de csak 400-400 ml tej felhasználásával. Az elkészült pudingot ízenként felváltva kanalazd a pudingformába. Használhatunk különböző nagyságú kanalat is. A desszertet legalább 4 órára helyezd hűtőszekrénybe, de legjobb egy egész éjszakán át.

Mielőtt a formából a pudingot kifordítod, egy éles kés segítségével válaszd el a forma falától, majd fordítsd át egy lapos tányérra.

Díszítés:

A Tortabevonót a tasakon lévô utasítás szerint olvaszd fel. Vágj kis lyukat a sarkára, majd egy sütőpapíron formázz szemeket, kezeket és nyelvet és 30 percre helyezd hűtőszekrénybe. A maradék csokoládéból rajzolj hajat a pudingfejre és 30 percre tedd a hűtőszekrénybe. Egy teáskanál segítségével a pudingból vágd ki a nyelv helyét, majd az időközben megdermedt csokoládé testrészekkel díszítsd a Szörnyecske desszert tetejét.
A Szörnyecske tréfás meglepetést szerez a gyerekeknek, csúfolkodó arc helyett készíthetjük vidámra is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!