Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloweeni pókos sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

némi zsiradék
sütőpapír

Tortaalaphoz:

120 g vaj vagy margarin
200 g zabkeksz

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone sajt
80 g porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsás állagúra törjük. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.

Krém:
A hideg habtejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral és a vanillincukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Ezután a zselatint is hozzákeverjük, végül spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A megdermedt tortáról lecsatoljuk a formát, majd a dekor tollakkal díszítjük. Először sötétbarna tollal pókhálót, majd pirossal, sárgával és zölddel kis pókokat rajzolunk.

Tipp:

Zabkeksz helyett vajas keksszel is elkészíthetjük a tortaalapot.
A Halloweeni pókos sajttorta ünnepi hangulatú sütemény gyerekenek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!