Boszorkányujj keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só
Díszítéshez:
kb. 18-20 szem blansírozott mandula
kevés piros színű lekvár (pl. eper, málna, ribizli)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 18-20 egyforma méretű darabra osztjuk, és mindből kb. 15-16 cm hosszú rudakat sodrunk, majd a tepsibe tesszük egymástól egy kis távolságra. A rudak egyik végét egy kávéskanál segítségével ellapítjuk, majd két helyen egy kicsit benyomjuk „bütyköket” formázva, és késsel kis ráncokat is rajzolunk az ujjakra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A kekszeken kialakított mélyedésekbe 1-1 pötty lekvárt teszünk, és mindbe nyomunk 1-1 szem mandulát.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 18-20 egyforma méretű darabra osztjuk, és mindből kb. 15-16 cm hosszú rudakat sodrunk, majd a tepsibe tesszük egymástól egy kis távolságra. A rudak egyik végét egy kávéskanál segítségével ellapítjuk, majd két helyen egy kicsit benyomjuk „bütyköket” formázva, és késsel kis ráncokat is rajzolunk az ujjakra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A kekszeken kialakított mélyedésekbe 1-1 pötty lekvárt teszünk, és mindbe nyomunk 1-1 szem mandulát.
Tipp:
Ízesíthetjük a keksz tésztáját egy teáskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Kedvencnek jelölöm
Boszorkányujj keksz
Hozzávalók
kb. 18-20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só
Díszítéshez:
kb. 18-20 szem blansírozott mandula
kevés piros színű lekvár (pl. eper, málna, ribizli)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 18-20 egyforma méretű darabra osztjuk, és mindből kb. 15-16 cm hosszú rudakat sodrunk, majd a tepsibe tesszük egymástól egy kis távolságra. A rudak egyik végét egy kávéskanál segítségével ellapítjuk, majd két helyen egy kicsit benyomjuk „bütyköket” formázva, és késsel kis ráncokat is rajzolunk az ujjakra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A kekszeken kialakított mélyedésekbe 1-1 pötty lekvárt teszünk, és mindbe nyomunk 1-1 szem mandulát.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 18-20 egyforma méretű darabra osztjuk, és mindből kb. 15-16 cm hosszú rudakat sodrunk, majd a tepsibe tesszük egymástól egy kis távolságra. A rudak egyik végét egy kávéskanál segítségével ellapítjuk, majd két helyen egy kicsit benyomjuk „bütyköket” formázva, és késsel kis ráncokat is rajzolunk az ujjakra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A kekszeken kialakított mélyedésekbe 1-1 pötty lekvárt teszünk, és mindbe nyomunk 1-1 szem mandulát.
Tipp:
Ízesíthetjük a keksz tésztáját egy teáskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?