Édes szellemek
Hozzávalók
A tojásfehérje masszához:
Dísztéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét sóval egy keverőtálban kézi robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük. Miközben a habot verjük a cukrot lassan, folyamatosan hozzáadjuk. Ezt követően hozzáadjuk a Finesse citromhéjat. A tojásfehérje hab, akkor lesz kész, ha a hozzáadott cukor elolvadt és kemény a hab.
A tojásfehérjét egy nagy átmérőjű lyukkal (Ø 12 mm) rendelkező nyomózsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe tetszés szerinti nagyságú kúpokat formázunk és betesszük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket addig sütjük, amíg egy kicsit megemelkednek és halványsárga színűvé nem válnak. A süteményt a sütőpapírral kivesszük a tepsiből és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kész süteményt Dr. Oetker dekor tollal dekoráljuk. Szemeket és szájakat rajzolunk a szellemekre.
Tipp:
Édes szellemek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
A tojásfehérje masszához:
Dísztéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét sóval egy keverőtálban kézi robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük. Miközben a habot verjük a cukrot lassan, folyamatosan hozzáadjuk. Ezt követően hozzáadjuk a Finesse citromhéjat. A tojásfehérje hab, akkor lesz kész, ha a hozzáadott cukor elolvadt és kemény a hab.
A tojásfehérjét egy nagy átmérőjű lyukkal (Ø 12 mm) rendelkező nyomózsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe tetszés szerinti nagyságú kúpokat formázunk és betesszük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket addig sütjük, amíg egy kicsit megemelkednek és halványsárga színűvé nem válnak. A süteményt a sütőpapírral kivesszük a tepsiből és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kész süteményt Dr. Oetker dekor tollal dekoráljuk. Szemeket és szájakat rajzolunk a szellemekre.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?