Pókhálós muffin
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a vizet fokozatosan adagolva, sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a dekor tollakkal pókhálókat rajzolunk a muffinok tetejére.
Tipp:
Pókhálós muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a vizet fokozatosan adagolva, sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a dekor tollakkal pókhálókat rajzolunk a muffinok tetejére.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?