
Pókhálós muffin



Hozzávalók
Tepsihez:
12 darab muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
Mázhoz:
120 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Előkészítés:
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a vizet fokozatosan adagolva, sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a dekor tollakkal pókhálókat rajzolunk a muffinok tetejére.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a vizet fokozatosan adagolva, sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a dekor tollakkal pókhálókat rajzolunk a muffinok tetejére.
Tipp:
A mázat citrom- vagy narancslével is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Pókhálós muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
12 darab muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
Mázhoz:
120 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az alapporhoz mellékelt muffinkosárkákat a tepsire helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a vizet fokozatosan adagolva, sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a dekor tollakkal pókhálókat rajzolunk a muffinok tetejére.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a tepsiről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Máz, díszítés:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a vizet fokozatosan adagolva, sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a dekor tollakkal pókhálókat rajzolunk a muffinok tetejére.
Tipp:
A mázat citrom- vagy narancslével is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?