Tepsis, sötét boszorkánysüti
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a kefírt, a kávét, az olajat és a Bourbon vanília aromát keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) egy perc alatt közepes fokozaton összekeverjük. A cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót összevegyítjük, és fokozatosan belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük. A tepsit a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk, és az olajjal gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. A megolvadt tortabevonót elosztjuk a sütemény tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A sütemény 16 egyforma méretű téglalapra osztjuk, legjobb egy forró kés segítségével. A fondant ¾ részét a piros és a kék ételszínezékkel lilára színezzük, akár egy kevés porcukrot is belegyúrhatunk. A lila fondantot felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra nyújtjuk, és a sablon segítségével 8 boszorkánynak köpenyt és kalapot vágunk ki. A sós rudakat elfelezzük.
8 darab boszorkányt készítünk, amelyeket átlósan egy-egy szelet süteményre helyezünk. A köpennyel kezdjük, amit a sós rúdra kicsit rányomkodunk. A fehér fondantot szintén kinyújtjuk. Kivágjuk a fejeket, és a köpenyekre tesszük. A kalapokat a fejekre tesszük. A megmaradt lila fondantot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a kalap karimájának vékony csíkokra vágjuk, majd a kalapra tesszük.
Kinyomtatjuk a macska-sablonokat, körbevágjuk, és rátesszük az egyik süteménydarabra. Meghintjük porcukorral, majd óvatosan levesszük a sablont. A többi süteménydarabnál ugyanígy járunk el.
Tippek:
A boszorkányos süteménydarabokat takarjuk le egy darab papírral, mielőtt a sablonokat porcukorral megszórjuk.
Tepsis, sötét boszorkánysüti
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a kefírt, a kávét, az olajat és a Bourbon vanília aromát keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) egy perc alatt közepes fokozaton összekeverjük. A cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót összevegyítjük, és fokozatosan belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük. A tepsit a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk, és az olajjal gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. A megolvadt tortabevonót elosztjuk a sütemény tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A sütemény 16 egyforma méretű téglalapra osztjuk, legjobb egy forró kés segítségével. A fondant ¾ részét a piros és a kék ételszínezékkel lilára színezzük, akár egy kevés porcukrot is belegyúrhatunk. A lila fondantot felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra nyújtjuk, és a sablon segítségével 8 boszorkánynak köpenyt és kalapot vágunk ki. A sós rudakat elfelezzük.
8 darab boszorkányt készítünk, amelyeket átlósan egy-egy szelet süteményre helyezünk. A köpennyel kezdjük, amit a sós rúdra kicsit rányomkodunk. A fehér fondantot szintén kinyújtjuk. Kivágjuk a fejeket, és a köpenyekre tesszük. A kalapokat a fejekre tesszük. A megmaradt lila fondantot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a kalap karimájának vékony csíkokra vágjuk, majd a kalapra tesszük.
Kinyomtatjuk a macska-sablonokat, körbevágjuk, és rátesszük az egyik süteménydarabra. Meghintjük porcukorral, majd óvatosan levesszük a sablont. A többi süteménydarabnál ugyanígy járunk el.
Tippek:
A boszorkányos süteménydarabokat takarjuk le egy darab papírral, mielőtt a sablonokat porcukorral megszórjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?