Csillag 3
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepsis, sötét boszorkánysüti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
250 ml kefír vagy natúr joghurt
250 ml hideg, erős kávé
125 ml napraforgóolaj
400 g cukor
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Mázhoz:

1 evőkanál étolaj

Díszítéshez:

piros ételszínezék
kék ételszínezék
némi porcukor
4 rúd ropi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a kefírt, a kávét, az olajat és a Bourbon vanília aromát keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) egy perc alatt közepes fokozaton összekeverjük. A cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót összevegyítjük, és fokozatosan belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük. A tepsit a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót felaprítjuk, és az olajjal gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. A megolvadt tortabevonót elosztjuk a sütemény tetején, és hagyjuk megszilárdulni.

Díszítés:
A sütemény 16 egyforma méretű téglalapra osztjuk, legjobb egy forró kés segítségével. A fondant ¾ részét a piros és a kék ételszínezékkel lilára színezzük, akár egy kevés porcukrot is belegyúrhatunk. A lila fondantot felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra nyújtjuk, és a sablon segítségével 8 boszorkánynak köpenyt és kalapot vágunk ki. A sós rudakat elfelezzük.
8 darab boszorkányt készítünk, amelyeket átlósan egy-egy szelet süteményre helyezünk. A köpennyel kezdjük, amit a sós rúdra kicsit rányomkodunk. A fehér fondantot szintén kinyújtjuk. Kivágjuk a fejeket, és a köpenyekre tesszük. A kalapokat a fejekre tesszük. A megmaradt lila fondantot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a kalap karimájának vékony csíkokra vágjuk, majd a kalapra tesszük.

Kinyomtatjuk a macska-sablonokat, körbevágjuk, és rátesszük az egyik süteménydarabra. Meghintjük porcukorral, majd óvatosan levesszük a sablont. A többi süteménydarabnál ugyanígy járunk el.

Tippek:

Kávé helyett elkészíthetjük a süteményt kakaóval is.
A boszorkányos süteménydarabokat takarjuk le egy darab papírral, mielőtt a sablonokat porcukorral megszórjuk.
Tepsis, sötét boszorkánysüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!