Pizza szellem
Hozzávalók
A tepsihez:
sütőpapír
szellem-formájú kiszúró, kb. 6 cm
A paradicsomszószhoz:
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek étolaj, pl. olívaolaj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g paradicsompüré
kevés citromlé
morzsolt oregánó
só
frissen őrölt bors
A tésztához:
400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
125 ml étolaj, pl. napraforgó olaj
1 csapott tk só
A feltéthez:
kb. 4 vékony szelet érett Gouda (kb. 200 g)
kb. 16 szelet szalámi (kb. ø 8 cm)
morzsolt oregánó
A díszítéshez:
néhány darab szegfűszeg vagy feketekömény
Elkészítés
Előkészítés:
A feltéthez a vékony sajtszeletekből kiszúrunk kb. 16 szellemet. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Paradicsomszósz:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben röviden megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a paradicsompürét, egyszer felforraljuk, és kb. 10 perc alatt fedő nélkül krémesre főzzük. A szószt citromlével, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, mert akkor a tészta ragadhat!) A tésztát liszttel meghintjük, kivesszük a tálból és hengerré formázzuk, majd 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A tésztagolyókat laposra nyomkodjuk (kb. ø 10 cm). A tallérok felét a tepsibe tesszük, a másik felét sütőpapírra.
Feltét:
A tallérokat megkenjük 1-2 ek paradicsomszósszal, közben a szélén kb. ½ cm-t szabadon hagyunk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 szelet szalámit, oregánóval megszórjuk és a sütő alsó felében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tepsit kivesszük a sütőből. A sajtszellemeket rátesszük a szalámira, és ugyanúgy a sütő alsó felében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A maradék pizzát ugyanígy megsütjük. Tálalás előtt a szegfűszeget vagy a feketeköményt a szellem szemeként rátesszük a pizzákra.
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben röviden megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a paradicsompürét, egyszer felforraljuk, és kb. 10 perc alatt fedő nélkül krémesre főzzük. A szószt citromlével, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, mert akkor a tészta ragadhat!) A tésztát liszttel meghintjük, kivesszük a tálból és hengerré formázzuk, majd 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A tésztagolyókat laposra nyomkodjuk (kb. ø 10 cm). A tallérok felét a tepsibe tesszük, a másik felét sütőpapírra.
Feltét:
A tallérokat megkenjük 1-2 ek paradicsomszósszal, közben a szélén kb. ½ cm-t szabadon hagyunk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 szelet szalámit, oregánóval megszórjuk és a sütő alsó felében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tepsit kivesszük a sütőből. A sajtszellemeket rátesszük a szalámira, és ugyanúgy a sütő alsó felében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A maradék pizzát ugyanígy megsütjük. Tálalás előtt a szegfűszeget vagy a feketeköményt a szellem szemeként rátesszük a pizzákra.
Tippek:
Vegetáriánus variációként elhagyhatjuk a szalámit, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított bazsalikommal.
A kész pizza fagyasztható.
A kész pizza fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Pizza szellem
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
sütőpapír
szellem-formájú kiszúró, kb. 6 cm
A paradicsomszószhoz:
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek étolaj, pl. olívaolaj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g paradicsompüré
kevés citromlé
morzsolt oregánó
só
frissen őrölt bors
A tésztához:
400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
125 ml étolaj, pl. napraforgó olaj
1 csapott tk só
A feltéthez:
kb. 4 vékony szelet érett Gouda (kb. 200 g)
kb. 16 szelet szalámi (kb. ø 8 cm)
morzsolt oregánó
A díszítéshez:
néhány darab szegfűszeg vagy feketekömény
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A feltéthez a vékony sajtszeletekből kiszúrunk kb. 16 szellemet. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Paradicsomszósz:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben röviden megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a paradicsompürét, egyszer felforraljuk, és kb. 10 perc alatt fedő nélkül krémesre főzzük. A szószt citromlével, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, mert akkor a tészta ragadhat!) A tésztát liszttel meghintjük, kivesszük a tálból és hengerré formázzuk, majd 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A tésztagolyókat laposra nyomkodjuk (kb. ø 10 cm). A tallérok felét a tepsibe tesszük, a másik felét sütőpapírra.
Feltét:
A tallérokat megkenjük 1-2 ek paradicsomszósszal, közben a szélén kb. ½ cm-t szabadon hagyunk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 szelet szalámit, oregánóval megszórjuk és a sütő alsó felében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tepsit kivesszük a sütőből. A sajtszellemeket rátesszük a szalámira, és ugyanúgy a sütő alsó felében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A maradék pizzát ugyanígy megsütjük. Tálalás előtt a szegfűszeget vagy a feketeköményt a szellem szemeként rátesszük a pizzákra.
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben röviden megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a paradicsompürét, egyszer felforraljuk, és kb. 10 perc alatt fedő nélkül krémesre főzzük. A szószt citromlével, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, mert akkor a tészta ragadhat!) A tésztát liszttel meghintjük, kivesszük a tálból és hengerré formázzuk, majd 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A tésztagolyókat laposra nyomkodjuk (kb. ø 10 cm). A tallérok felét a tepsibe tesszük, a másik felét sütőpapírra.
Feltét:
A tallérokat megkenjük 1-2 ek paradicsomszósszal, közben a szélén kb. ½ cm-t szabadon hagyunk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 szelet szalámit, oregánóval megszórjuk és a sütő alsó felében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tepsit kivesszük a sütőből. A sajtszellemeket rátesszük a szalámira, és ugyanúgy a sütő alsó felében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A maradék pizzát ugyanígy megsütjük. Tálalás előtt a szegfűszeget vagy a feketeköményt a szellem szemeként rátesszük a pizzákra.
Tippek:
Vegetáriánus variációként elhagyhatjuk a szalámit, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított bazsalikommal.
A kész pizza fagyasztható.
A kész pizza fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?