Keverem, kavarom – egyszerű, de sokoldalú kevert sütemények
A kevert sütemények gyorsak, praktikusak, jól variálhatók és rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Kezdők is bátran nekiállhatnak, sőt akkor is remek választások, ha nincs sok időnk sütni.
Egyszerű, de nagyszerű!
Nem szükséges gyúrni, nyújtani, pihentetni, keleszteni, csak jól összekeverjük a hozzávalókat, aztán mehet is a tészta a sütőbe.
Gyorsaságuk mellett variálhatóságuk miatt szeretjük a legjobban a kevert sütiket. Csupa hétköznapi összetevőből állnak: liszt, cukor, tojás, zsiradék, tej, kerülhet a tésztájukba tejföl, joghurt, lazítható olajjal, és szinte bármilyen ízesítés jól áll az alaptésztának. Ráadásul Airfryerben is elkészíthető - nézzük, melyek a legkedveltebb kevertek!
A „beledobálós” sütik letaszíthatatlanok a dobogóról!
Általában joghurttal vagy tejföllel készítjük a tésztáját, majd miután tepsibe simítjuk, megszórjuk gyümölcsökkel, például cseresznyével, meggyel, bogyós gyümölcsökkel vagy akár sárgabarackkal. A tésztába reszelhetünk citromhéjat vagy ízesíthetjük vaníliával.
A liszt egy részét kiválthatjuk a tésztában darált mákkal, mandulával, dióval, a mákot párosíthatjuk meggyel, a diót almával, ezek igazán klasszikus választások. És ahogy kerülhetnek a süti tetejére gyümölcsök, úgy persze olajos magvak is: például a Kossuth kifli tetejére mandula, esetleg dió. Ez utóbbit szintén egyben sütjük, majd a kész süteményt vágjuk kifli formájúra. Olvasztott csokival is bevonhatjuk a süteményeket, ha pedig ízben passzol, kikeverhetünk egy frissítő cukormázat is.
A gyümölcsökkel, fűszerekkel is feldobható!
Talán sokan nem így gondolunk rá, de a banánkenyér is a kevert sütemények közé sorolható. Itt a hozzáadott plusz az érett banán, ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, keverhetünk a masszába sárgarépát. És nemcsak banánban gondolkozhatunk, az alma is hasonlóan szaftossá varázsolja a püspökkenyér formában sütött süteményt.
Idáig szeletelhető süteményekről volt szó, de tegyük hozzá, az egyadagos muffinok is ugyanúgy kevert sütemények. Lehetnek vaníliás és kakaós tésztájúak, feldobhatjuk kókusszal, gyümölcsökkel, magvakkal.
Egy szó mint száz, amilyen egyszerűen összeállíthatók, annyira jól ízesíthetők, variálhatók, díszíthetők a kevert sütik. Elő a keverőtálakkal és a habverőkkel!
A kevert sütemények gyorsak, praktikusak és rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Nem szükséges gyúrni, nyújtani vagy keleszteni - csak összekeverjük az összetevőket és mehet a tészta a sütőbe.
Hétköznapi összetevőkből: liszt, cukor, tojás, zsiradék, tej, tejföl vagy joghurt. A tésztába kerülhet még citromhéj, vanília, vagy olajos magvak.
Számos módon: gyümölcsökkel (cseresznye, meggy, sárgabarack), magokkal (mák, mandula, dió), fűszerekkel (fahéj, gyömbér), vagy olvasztott csokival.
Olyan kevert sütemény, amit joghurttal vagy tejföllel készítenek, majd gyümölcsöket szórnak rá (például cseresznyét vagy meggyat) a sütés előtt.
Az alma, banán, sárgarepa, valamint a fahéj és gyömbér is kitűnően alkalmasak. Ezek növelik a sütemény szaftosságát és ízét.
Igen, a kevert sütemények Airfryerben is elkészíthetők, ami még gyorsabbá és praktikusabbá teszi őket a mindennapok során.
Kevert sütemények sütéséhez többféle forma is célszerű lehet, pl. szelethető süteményként magas falú tepsiben, püspökkenyér formában, kifli alakban (például Kossuth kifli), vagy egyadagos muffinokként.
A kevert sütik tetejére tehetünk olvasztott csokoládét, vagy cukormázat is. A gyümölcsök és magvak (mandula vagy dió) is szép díszítést adnak, ízük pedig nagyon jól keveredik a tésztával.
Mert nem igényelnek speciális technikákat, mint a gyúrás vagy kelesztés. Egyszerűen összekeverik az összetevőket, és már mehet is a sütőbe - így azonnal sikerélmény lehetséges.
A mák kitűnően passzol a meggyhez, míg a dió az almával kombinálható. Ezek klasszikus, bevált párosítások, amelyek garantáltan ízletesek lesznek.