Keverem, kavarom – egyszerű, de sokoldalú kevert sütemények

A kevert sütemények gyorsak, praktikusak, jól variálhatók és rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Kezdők is bátran nekiállhatnak, sőt akkor is remek választások, ha nincs sok időnk sütni.

Egyszerű, de nagyszerű!

Nem szükséges gyúrni, nyújtani, pihentetni, keleszteni, csak jól összekeverjük a hozzávalókat, aztán mehet is a tészta a sütőbe.

Gyorsaságuk mellett variálhatóságuk miatt szeretjük a legjobban a kevert sütiket. Csupa hétköznapi összetevőből állnak: liszt, cukor, tojás, zsiradék, tej, kerülhet a tésztájukba tejföl, joghurt, lazítható olajjal, és szinte bármilyen ízesítés jól áll az alaptésztának. Ráadásul Airfryerben is elkészíthető - nézzük, melyek a legkedveltebb kevertek!

A „beledobálós” sütik letaszíthatatlanok a dobogóról!

Általában joghurttal vagy tejföllel készítjük a tésztáját, majd miután tepsibe simítjuk, megszórjuk gyümölcsökkel, például cseresznyével, meggyel, bogyós gyümölcsökkel vagy akár sárgabarackkal. A tésztába reszelhetünk citromhéjat vagy ízesíthetjük vaníliával.

A liszt egy részét kiválthatjuk a tésztában darált mákkal, mandulával, dióval, a mákot párosíthatjuk meggyel, a diót almával, ezek igazán klasszikus választások. És ahogy kerülhetnek a süti tetejére gyümölcsök, úgy persze olajos magvak is: például a Kossuth kifli tetejére mandula, esetleg dió. Ez utóbbit szintén egyben sütjük, majd a kész süteményt vágjuk kifli formájúra. Olvasztott csokival is bevonhatjuk a süteményeket, ha pedig ízben passzol, kikeverhetünk egy frissítő cukormázat is.

A gyümölcsökkel, fűszerekkel is feldobható!

Talán sokan nem így gondolunk rá, de a banánkenyér is a kevert sütemények közé sorolható. Itt a hozzáadott plusz az érett banán, ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, keverhetünk a masszába sárgarépát. És nemcsak banánban gondolkozhatunk, az alma is hasonlóan szaftossá varázsolja a püspökkenyér formában sütött süteményt

Idáig szeletelhető süteményekről volt szó, de tegyük hozzá, az egyadagos muffinok is ugyanúgy kevert sütemények. Lehetnek vaníliás és kakaós tésztájúak, feldobhatjuk kókusszal, gyümölcsökkel, magvakkal.

Egy szó mint száz, amilyen egyszerűen összeállíthatók, annyira jól ízesíthetők, variálhatók, díszíthetők a kevert sütik. Elő a keverőtálakkal és a habverőkkel!

Mi a fő előnye a kevert süteményeknek?
Miből készülnek a kevert sütik?
Hogyan variálhatók a kevert sütemények?
Mi az a "beledobálós" süti?
Milyen gyümölcs vagy fűszer jó az a kevert tésztához?
Airfryerben készíthető kevert süti?
Kevert süteményekhez milyen forma a legjobb?
Mit tehetünk a kevert sütik tetejére díszítésként?
Miért ideális a kevert sütemény a kezdőknek?
Milyen ízesítési lehetőségek vannak a mákos és diós kevert sütikhez?

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!