Minikuglófok Airfryerben
Hozzávalók
Minikuglófokhoz:
6 darab szilikon minikuglófforma (kb. Ø 7 cm)
Tésztához:
50 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
75 ml tej
1 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (5,5 g)
Ezenkívül:
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 evőkanál tej
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, miközben addig keverjük, amíg kötött masszát kapunk. Végül hozzáadjuk a tojást, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet és az Airfryer sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük.
A tésztát két kb. egyenlő részre osztjuk, és az egyikhez röviden hozzászitáljuk, majd hozzákeverjük a kakaóport és az 1 evőkanál tejet. A sárga tésztát elosztjuk a kuglófformákban, majd rákanalazzuk a barna tésztát (tetszés szerint egy hústűvel kissé összekeverhetjük a kétféle tésztát a márványos hatásért). A kuglófformákat az Airfryerbe helyezzük, és a minikuglófokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész minikuglófokat formával együtt kivesszük az Airfryer sütőből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan kifordítjuk a formából, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. A minikuglófokat porcukorral meghintve tálaljuk.
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, miközben addig keverjük, amíg kötött masszát kapunk. Végül hozzáadjuk a tojást, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet és az Airfryer sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük.
A tésztát két kb. egyenlő részre osztjuk, és az egyikhez röviden hozzászitáljuk, majd hozzákeverjük a kakaóport és az 1 evőkanál tejet. A sárga tésztát elosztjuk a kuglófformákban, majd rákanalazzuk a barna tésztát (tetszés szerint egy hústűvel kissé összekeverhetjük a kétféle tésztát a márványos hatásért). A kuglófformákat az Airfryerbe helyezzük, és a minikuglófokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész minikuglófokat formával együtt kivesszük az Airfryer sütőből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan kifordítjuk a formából, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. A minikuglófokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Még formásabbak lesznek a minikuglófok, ha a talpukat 4 perc sütés után késsel bevágjuk, majd folytatjuk a sütést.
Kedvencnek jelölöm
Minikuglófok Airfryerben
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Minikuglófokhoz:
6 darab szilikon minikuglófforma (kb. Ø 7 cm)
Tésztához:
50 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
75 ml tej
1 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (5,5 g)
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, miközben addig keverjük, amíg kötött masszát kapunk. Végül hozzáadjuk a tojást, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet és az Airfryer sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük.
A tésztát két kb. egyenlő részre osztjuk, és az egyikhez röviden hozzászitáljuk, majd hozzákeverjük a kakaóport és az 1 evőkanál tejet. A sárga tésztát elosztjuk a kuglófformákban, majd rákanalazzuk a barna tésztát (tetszés szerint egy hústűvel kissé összekeverhetjük a kétféle tésztát a márványos hatásért). A kuglófformákat az Airfryerbe helyezzük, és a minikuglófokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész minikuglófokat formával együtt kivesszük az Airfryer sütőből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan kifordítjuk a formából, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. A minikuglófokat porcukorral meghintve tálaljuk.
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, miközben addig keverjük, amíg kötött masszát kapunk. Végül hozzáadjuk a tojást, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet és az Airfryer sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük.
A tésztát két kb. egyenlő részre osztjuk, és az egyikhez röviden hozzászitáljuk, majd hozzákeverjük a kakaóport és az 1 evőkanál tejet. A sárga tésztát elosztjuk a kuglófformákban, majd rákanalazzuk a barna tésztát (tetszés szerint egy hústűvel kissé összekeverhetjük a kétféle tésztát a márványos hatásért). A kuglófformákat az Airfryerbe helyezzük, és a minikuglófokat megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész minikuglófokat formával együtt kivesszük az Airfryer sütőből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan kifordítjuk a formából, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. A minikuglófokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Még formásabbak lesznek a minikuglófok, ha a talpukat 4 perc sütés után késsel bevágjuk, majd folytatjuk a sütést.
Legújabb cikkek
0
Családi kedvencek Airfryerben
A családi receptkönyv legkedvesebb mindennapi süteményei Airfryerben is elkészíthetőek. Süssünk finomakat gyorsan és energiahatékonyan!
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?