Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-mandulás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16-18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 32x22 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
4 darab tojás (M-es)

Tetejére:

kb. 450-500 g eper
kb. 40-50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket cikkekre vágjuk. A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt kötött tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk az epercikkekkel, és megszórjuk a mandulával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A süteményt más gyümölccsel, például sárgabarackkal, szilvával vagy áfonyával is elkészíthetjük.
Epres-mandulás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!