Fanta szelet
Hozzávalók
Magasfalú tepsihez vagy csatos formához (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután a tésztalapot egy tálcára tesszük, és egy tortakeretet helyezünk köré (vagy visszatesszük az elmosott csatos formába).
Krém:
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, a túrót és a citromhéjat. A krémet elsimítjuk a tésztalapon, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Máz:
A pudingport kb. 150 ml üdítőitallal és a cukorral simára keverjük. A többi üdítőitalt felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, áttöltjük egy tálba, és néha átkeverve hagyjuk kb. 10 percet hűlni. A már nem forró mázat óvatosan a túrós krémre simítjuk, hagyjuk kihűlni, majd legalább 2-3 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A kész süteményt szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
A máz bármilyen szénsavas narancsüdítővel elkészíthető
Fanta szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Magasfalú tepsihez vagy csatos formához (kb. 20x30 cm):
Krémhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután a tésztalapot egy tálcára tesszük, és egy tortakeretet helyezünk köré (vagy visszatesszük az elmosott csatos formába).
Krém:
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, a túrót és a citromhéjat. A krémet elsimítjuk a tésztalapon, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Máz:
A pudingport kb. 150 ml üdítőitallal és a cukorral simára keverjük. A többi üdítőitalt felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, áttöltjük egy tálba, és néha átkeverve hagyjuk kb. 10 percet hűlni. A már nem forró mázat óvatosan a túrós krémre simítjuk, hagyjuk kihűlni, majd legalább 2-3 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A kész süteményt szeletekre vágva tálaljuk.
Tippek:
A máz bármilyen szénsavas narancsüdítővel elkészíthető
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?