Banánkenyér
Hozzávalók
Téglalap alakú formához(25x11):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.
Banánkenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú formához(25x11):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?