Fahéjas-meggyes-mákos kocka
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Fahéjas-meggyes-mákos kocka
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?