Fahéjas-meggyes-mákos kocka
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
50 ml napraforgóolaj
200 g darált mák
200 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
200 ml tej
Szóráshoz:
250 g meggybefőtt (lecsepegtetve)
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
1 tasak Dr. Oetker Finesse Citromhéjat is keverhetünk a tésztába.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas-meggyes-mákos kocka
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
50 ml napraforgóolaj
200 g darált mák
200 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
200 ml tej
Szóráshoz:
250 g meggybefőtt (lecsepegtetve)
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
1 tasak Dr. Oetker Finesse Citromhéjat is keverhetünk a tésztába.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?