Krémes túrótorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen rövid ideig keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, majd vágjuk át egyszer vízszintesen.
Krém:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. A citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot jól keverjük össze a túróval. Oldjuk fel a zselatint a csomagolási utasítás szerint, először keverjük el a túrókeverék kb. 4 evőkanáljával, majd keverjük a maradék túrókeverékhez. A tejszínt forgassuk bele a túrókeverékbe. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, vagy helyezzünk egy tortakarikát az alsó tortaalap köré, öntsük bele a túrókeveréket, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a felső tortalapot a töltelék tetejére, kissé nyomkodjuk meg, és tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét vagy a tortakarikát. Szórjuk meg a tortát porcukorral.
Tippek:
A mandarinos túrókrémes torta töltelékéhez 100 ml citromlé helyett használjon 100 ml narancslevet, citromhéj helyett pedig 1 evőkanál citromlevet és 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéjat.
Krémes túrótorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen rövid ideig keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, majd vágjuk át egyszer vízszintesen.
Krém:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. A citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot jól keverjük össze a túróval. Oldjuk fel a zselatint a csomagolási utasítás szerint, először keverjük el a túrókeverék kb. 4 evőkanáljával, majd keverjük a maradék túrókeverékhez. A tejszínt forgassuk bele a túrókeverékbe. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, vagy helyezzünk egy tortakarikát az alsó tortaalap köré, öntsük bele a túrókeveréket, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a felső tortalapot a töltelék tetejére, kissé nyomkodjuk meg, és tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét vagy a tortakarikát. Szórjuk meg a tortát porcukorral.
Tippek:
A mandarinos túrókrémes torta töltelékéhez 100 ml citromlé helyett használjon 100 ml narancslevet, citromhéj helyett pedig 1 evőkanál citromlevet és 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéjat.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?