Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

400 ml hideg habtejszín
100 ml citromlé
125 g cukor
500 g zsírszegény túró
250 g félzsíros túró

Szóráshoz:

kb. 20 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen rövid ideig keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, majd vágjuk át egyszer vízszintesen.

Krém:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. A citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot jól keverjük össze a túróval. Oldjuk fel a zselatint a csomagolási utasítás szerint, először keverjük el a túrókeverék kb. 4 evőkanáljával, majd keverjük a maradék túrókeverékhez. A tejszínt forgassuk bele a túrókeverékbe. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, vagy helyezzünk egy tortakarikát az alsó tortaalap köré, öntsük bele a túrókeveréket, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a felső tortalapot a töltelék tetejére, kissé nyomkodjuk meg, és tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőbe.

Tálalás előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét vagy a tortakarikát. Szórjuk meg a tortát porcukorral.

Tippek:

A torta még finomabb lesz, ha 1 doboz mandarint (175 g lecsepegtetve) szitán jól lecsepegtetünk, majd spatulával a túrókeverékhez keverjük.
A mandarinos túrókrémes torta töltelékéhez 100 ml citromlé helyett használjon 100 ml narancslevet, citromhéj helyett pedig 1 evőkanál citromlevet és 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéjat.
Krémes túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!