Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színpompás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szlet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szlet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

375 g búzaliszt
250 g cukor
5 darab tojás (M-es)
125 ml narancs üdítő, pl. Fanta®
250 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
ételszínezékek

Cukormázhoz:

kb. 150 g porcukor
kb. 3 evőkanál narancs üdítő, pl. Fanta®
ételszínezékek
gyöngy dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki zsiradékkal a tortaformát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - az ételfesték kivételével -, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát négy részre és minden adag tésztát színezzünk be különböző színű ételfestékkel.

Kezdjük az egyik tésztaszínnel, és öntsünk 2 evőkanálnyi tésztát a forma közepébe. Közvetlenül a tetejére tegyünk 2 evőkanál másik színű tésztát, majd a többi színből 2 evőkanál tésztát. Így felváltva töltsük meg a formát az összes tésztaszínnel egymás után.

Helyezzük a tortaformát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a Fanta®-val, hogy sűrű mázat kapjunk. Osszuk a mázat 4 egyenlő adagra, és színezzük be mindegyiket az ételfestékkel. A mázadagokat egyenként öntsük a tortára, és egy evőkanállal kenjük szét úgy, hogy a tortát teljesen befedje, és az egyes színek egy kicsit keveredjenek. A még nedves cukormázra szórjuk rá a dekor gyöngyöket.
Színpompás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!