Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós banánkenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

2 darab érett banán (kb. 220 g, előkészítve mérve)
50 g dió
225 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A banánokat kis szeletekre vágjuk vagy durvára szétnyomjuk. A diót durvára aprítjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A dió kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1 evőkanál diót félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel középen hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt 10 percig a formában sütőrácson állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a süteményen elkenjük, majd az aprított diódarabokkal megszórjuk.

Tipp:

A banánkenyeret elkészíthetjük már az előző nap is.
Diós banánkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!