Barackos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.
Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Tippek:
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.
Barackos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.
Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Tippek:
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?