Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej

Feltéthez:

480 g őszibarackbefőtt félbevágva (lecsepegtetve)
50 g szeletelt mandula

Kenéshez:

kb. 50 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Szűrjük le az őszibarackbefőttet. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.

Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.

Tippek:

Tálalás előtt szórjuk meg a barackos süteményt porcukorral.
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.
Barackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!