Barackos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej
Feltéthez:
480 g őszibarackbefőtt félbevágva (lecsepegtetve)
50 g szeletelt mandula
Kenéshez:
kb. 50 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
Szűrjük le az őszibarackbefőttet. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.
Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.
Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Tippek:
Tálalás előtt szórjuk meg a barackos süteményt porcukorral.
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Barackos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej
Feltéthez:
480 g őszibarackbefőtt félbevágva (lecsepegtetve)
50 g szeletelt mandula
Kenéshez:
kb. 50 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Szűrjük le az őszibarackbefőttet. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.
Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukort és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. A tésztát egyenletesen kenjük el a tepsiben.
Feltét:
Az őszibarackot tegyük a tészta tetejére úgy, hogy az ívek felfelé nézzenek. Szórjuk a tésztára a mandulát, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A sárgabaracklekvárt passzírozzuk át egy szitán, forraljuk fel rövid ideig, és azonnal kenjük meg vele a barackok tetejét. A barackos süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Tippek:
Tálalás előtt szórjuk meg a barackos süteményt porcukorral.
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.
Az őszibarack helyett sárgabarackot is használhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?