Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kossuth kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 darab elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

100 g mandula
2 evőkanál cukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A mandulát durvára vágjuk, és összekeverjük a két evőkanál cukorral.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. Az összes hozzávalót (a tojásfehérjehab kivételével) konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedogozzuk, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, tetejét egyenletesen megszórjuk a cukros mandulával. A tepsit betoljuk a sütő alsó harmadába, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk a süteményről és hagyjuk kihűlni, majd a tésztát egy vágódeszkára fordítjuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ⌀ 5,5-6 cm) kifliket szaggatunk belőle.

Díszítés:
A kifliket porcukorral meghintve tálaljuk.
Kossuth kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!