Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdei kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kuglóf formához (Ø 18 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

175 g meggy (lecsepegtetve)
125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
2 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej

Áztatáshoz:

kb. 2 evőkanál meggylikőr

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
1 teáskanál meggylikőr

Díszítéshez:

némi csokoládé dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet egy szitán lecsepegtetjük, és 4 szem meggyet konyhai kéztörlő papírra félreteszünk a díszítéshez, 100 g-ot pedig a töltelékhez. Kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki a tortaformát. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat egyenként kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sütőport, és közepes sebességen, a tejjel felváltva, 2 részletben röviden keverjük bele. Keverjük bele a reszelt csokoládét.

Öntsük a tészta valamivel kevesebb mint felét a formába. Szórjuk rá a 100 g meggyet és öntsük rá a maradék tésztát, és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a tortát kb. 10 percig a formában, majd fordítsuk ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

A kuglófot vízszintesen kétszer vágjuk át és a tésztákat egyenként helyezzük egy tálra. Az alsó karika tésztát tegyük egy tortatálra és áztassuk be meggylikőrrel.

Krém:
A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, keverjük bele a meggylikőrt és töltsük csillagcsővel ellátott (Ø 8 mm) habzsákba. Kb. 8 pöttynyi krémet nyomjunk a felső tésztára. Az alsó tészta külső és belső szélére hullámos krémkarikát nyomunk. Tegyük közéjük a meggyeket. Helyezzük a középső tortakarikát a tetejére, és kissé nyomjuk le. A tetejére nyomjuk a maradék krémet, és helyezzük rá a felső tortakarikát.

Díszítés:
Helyezzük a 4 cseresznyét és a 4 csokoládédíszt felváltva a krémpöttyökbe. Tegyük a tortát legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.

Tippek:

A legjobb, ha a feketeerdei kuglófot előző nap sütjük meg, így könnyebb felvágni.
Ha alkohol nélküli Feketeerdei kuglófot szeretnénk, egyszerűen hagyjuk ki a meggylikőrt.
Feketeerdei kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!