Így vezesd be a kicsiket a sütés világába!

Dátum 2019. május 17.

Sokat számít, a kicsik milyen mintával találkoznak otthon és mikor kezdenek játékosan ismerkedni az eszközök és a hozzávalók világával a konyhában.

Egyszerű feladatokat bízzunk a kicsikre.

A sütés egy olyan folyamat, melyben számtalan olyan részfeladat van, amelyet különböző korú gyerekek is nagy biztonsággal el tudnak végezni.

Természetesen kell hozzá némi szülői lendület és lazaság, hogy az aprónépet beengedjük a konyhába, de vigasztaljon minket az a tény, hogy hosszú távon megéri vállalni a kihívást.

Persze nem a dédi nyolcvanadik születésnapjára készülő torta készítésébe érdemes elsőre bevonni őket, de szerencsére számtalan olyan gyerek-kompatibilis süti van, ahol az apró kezek is részt vehetnek a folyamatban.

Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A legkisebbeknek már az is öröm, ha azt csinálhatják, mint anya.

Csípjünk le a tésztánkból egy gyerekökölnyi darabot és bízzuk a kicsik fantáziájára, mit kezdenek vele. Már az egy-két éves gyereknek is kiváló foglalatosság, közben pedig játékosan ismerkedhetnek a textúrákkal, érzetekkel.

A 3-4 éves korosztály már akár a valós formázásból is kiveheti a részét, golyók készítését bízhatjuk rájuk.

Amint kicsit nagyobbak lesznek, a hozzávalók kimérésében is kivehetik a részüket és az egyes alapanyagokat akár már ők maguk is beleönthetik - némi szülői segítséggel - a keverőtálba.

Az ovis korosztály már a dekorálásba is becsatlakozhat: muffinok, cupcake-ek, sütinyalókák esetében szárnyalhat bátran a fantázia.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A nagyobbaknak játékos tanulás.

A kisiskolásoknak már a hozzávalók kimérése is izgalmas lehet. Megismerhetik a mértékegységeket, játékosan barátkozhatnak a számokkal. Ha egy sütinél növeljük az alapanyagok mennyiségét, akár nagyobb számok szorzását is gyakorolhatjuk egy tál kevert tészta felett.

További előnye lehet a közös ténykedésnek, hogy a kicsik szívesebben megkóstolják azokat az új, ismeretlen dolgokat, melyeknek készítésében ők is részt vettek.

A közösen megalkotott spenótos batyunak általában nagyobb esélye van a sikerre, mintha egyből főzelék vagy zöldségpüré formájában ismerkednének meg a sokakat megosztó zöldséggel.

Minőségi együtt töltött idő, közös élmény, játékos tanulás - ha a kicsiket is bevonjuk a konyhai tevékenységekbe, ezekben mind részünk lehet.

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!