Virágos sütinyalóka
Hozzávalók
A tésztához:
Ezenkívül:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.
Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó). A kész Virágos sütinyalóka aprósüteményt tárold hűtőszekrényben.
Tippek
Virágos sütinyalóka
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
A tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.
Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó). A kész Virágos sütinyalóka aprósüteményt tárold hűtőszekrényben.
Tippek
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?