Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű márványos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin formához (12-es):

12 muffin papír (5 cm Ø)

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
175 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
125 ml tej

Ezenkívül:

25 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin papírt betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tészta kb. felét 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formában. A maradék tésztába belekeverjük a kakaót és a tejet, és szintén elosztjuk a formában. Sasliknyárssal vagy süteményes villával a két tésztát óvatosan márványozzuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat 5 percig még a formában hagyjuk, majd óvatosan kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Díszítés nélkül a muffint elkészíthetjük már előző nap is, de akár le is fagyaszthatjuk.
A sötét tésztát még ízletesebbé tehetjük pár csepp Dr. Oetker Rum aromával.
A Egyszerű márványos muffin receptje 12 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!