Vegán málnás-kókuszos cupcake
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Krémhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Vegán málnás-kókuszos cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Krémhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?