Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meleg bögrés almáspite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

6 hőálló bögre (kb. 300 ml) vagy 12 szuflé forma
zsiradék

Tésztához:

1 darab piros alma
375 g búzaliszt
125 g cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin
200 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bögréket zsiradékkal kikenjük, és a tepsibe (kb. 35x40 cm) állítjuk. Az almát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd díszítésnek tetszőleges mintákat szúrunk ki belőle. A maradék almát kis darabokra vágjuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden beledolgozzuk az almadarabokat és a tésztát 2 evőkanál segítségével elosztjuk a bögrékben, végül rátesszük a kiszúrt mintákat. A formákat a tepsin a sütő alsó részébe toljuk és a pitéket megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a bögrékben kb. 10 percig hagyjuk hűlni, és még melegen a bögrékben tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint tálalhatjuk Dr. Oetker Vaníliaöntet-tel
Meleg bögrés almáspite receptje 6 bögre pohárdesszertre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése