Marcipános-mézes kekszgolyók
Hozzávalók
Kekszes golyóhoz:
100 g Spekulatius keksz (fűszeres, narancsos keksz)
150 g Dr. Oetker Marcipán
4 evőkanál fehér rum
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéj
Díszítéshez:
kb. 50 g fehércsokoládé
Elkészítés
Elkészítés
Kekszes golyók:
A Marcipános-mézes kekszgolyók alapja a Spekulatius keksz. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.
A Marcipános-mézes kekszgolyók alapja a Spekulatius keksz. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.
Tipp:
Rum helyett használhatunk Dr. Oetker Rum aromát is a Marcipános-mézes kekszgolyók ízesítésére, valamint fehércsokoládé helyett étcsokoládét.
Kedvencnek jelölöm
Marcipános-mézes kekszgolyók
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Kekszes golyóhoz:
100 g Spekulatius keksz (fűszeres, narancsos keksz)
150 g Dr. Oetker Marcipán
4 evőkanál fehér rum
Díszítéshez:
kb. 50 g fehércsokoládé
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kekszes golyók:
A Marcipános-mézes kekszgolyók alapja a Spekulatius keksz. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.
A Marcipános-mézes kekszgolyók alapja a Spekulatius keksz. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.
Tipp:
Rum helyett használhatunk Dr. Oetker Rum aromát is a Marcipános-mézes kekszgolyók ízesítésére, valamint fehércsokoládé helyett étcsokoládét.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?