Marcipános-mézes kekszgolyók
Hozzávalók
Kekszes golyóhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A Marcipános-mézes kekszgolyók alapja a Spekulatius keksz. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.
Tipp:
Marcipános-mézes kekszgolyók
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Kekszes golyóhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A Marcipános-mézes kekszgolyók alapja a Spekulatius keksz. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?