Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános-mézes kekszgolyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Kekszes golyóhoz:

100 g Spekulatius keksz (fűszeres, narancsos keksz)
4 evőkanál fehér rum

Díszítéshez:

kb. 50 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kekszes golyók:
A Marcipános-mézes kekszgolyók alapja a Spekulatius keksz. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.

Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.

Tipp:

Rum helyett használhatunk Dr. Oetker Rum aromát is a Marcipános-mézes kekszgolyók ízesítésére, valamint fehércsokoládé helyett étcsokoládét.
Marcipános-mézes kekszgolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!