Karácsonyi sütinyalóka
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Karácsonyi sütinyalóka tetszés szerint, dekor tollal, dekorcukrokkal, ostyadekorral (ezeket pár csepp cukormázzal vagy dekor tollal is rögzíthetjük a süteményeken) díszíthető. Tálaláshoz állítsuk a sütinyalókákat magas falú pohárba.
Tipp:
Karácsonyi sütinyalóka
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Karácsonyi sütinyalóka tetszés szerint, dekor tollal, dekorcukrokkal, ostyadekorral (ezeket pár csepp cukormázzal vagy dekor tollal is rögzíthetjük a süteményeken) díszíthető. Tálaláshoz állítsuk a sütinyalókákat magas falú pohárba.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?