Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi sütinyalóka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
70 g lágy Rama vajas íz
100 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 evőkanál tej

Töltelékhez:

50 g mogyorókrém
30 db fapálcika

Díszítéshez:

Dr Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi sütinyalóka hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet, a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a kakaó kivételével, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a tejet és a kakaóport. A világos tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra elnyújtjuk és tetszés szerinti karácsonyi motívumokat szaggatunk belőle. A süteményeket az előkészített tepsire helyezzük, majd mindegyikre egy-egy fapálcikát teszünk (legalább 2 cm-es felületen érjen a tésztához). A sütemények közepére egy-egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A kakaós tésztát ugyanúgy kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd az azonos formájú süteményekre helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt Karácsonyi sütinyalóka tetszés szerint, dekor tollal, dekorcukrokkal, ostyadekorral (ezeket pár csepp cukormázzal vagy dekor tollal is rögzíthetjük a süteményeken) díszíthető. Tálaláshoz állítsuk a sütinyalókákat magas falú pohárba.

Tipp:

Jól záródó dobozban a Karácsonyi sütinyalóka akár 2 hétig is eltartható.
A Karácsonyi sütinyalóka édes és dekoratív sütemény, nem hagyományos tálalásban.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!