Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi sütinyalóka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
70 g lágy Rama vajas íz
100 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)
1 evőkanál tej

Töltelékhez:

50 g mogyorókrém
30 db fapálcika

Díszítéshez:

Dr Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi sütinyalóka hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet, a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a kakaó kivételével, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a tejet és a kakaóport. A világos tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra elnyújtjuk és tetszés szerinti karácsonyi motívumokat szaggatunk belőle. A süteményeket az előkészített tepsire helyezzük, majd mindegyikre egy-egy fapálcikát teszünk (legalább 2 cm-es felületen érjen a tésztához). A sütemények közepére egy-egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A kakaós tésztát ugyanúgy kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd az azonos formájú süteményekre helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt Karácsonyi sütinyalóka tetszés szerint, dekor tollal, dekorcukrokkal, ostyadekorral (ezeket pár csepp cukormázzal vagy dekor tollal is rögzíthetjük a süteményeken) díszíthető. Tálaláshoz állítsuk a sütinyalókákat magas falú pohárba.

Tipp:

Jól záródó dobozban a Karácsonyi sütinyalóka akár 2 hétig is eltartható.
A Karácsonyi sütinyalóka édes és dekoratív sütemény, nem hagyományos tálalásban.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!