
Vegán almás pite pohárdesszert



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
130 g búzaliszt
100 g lágy vegán margarin
60 g nádcukor
Összeállításhoz:
3 db közepes méretű alma (kb. 450 g)
1 evőkanál nádcukor
½ teáskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér
600 g Dr. Oetker LoVE it! Bourbon-vaníliás puding
Díszítéshez:
mentalevelek
Elkészítés
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a lágy margarint és a nádcukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) alacsony fokozaton morzsás állagúra összedolgozzuk. A morzsát kiterítjük a tepsiben, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a morzsát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész morzsát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy lábasban, 3-4 evőkanál víz, valamint a nádcukor, a fahéj és a gyömbér hozzáadásával puhára pároljuk az előkészített gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában eloszlatjuk a morzsa felét. Erre rászórjuk a párolt alma szintén felét, majd rákanalazzuk a pudingot. Megszórjuk a maradék morzsával és almakockával, végül mentalevelekkel díszítjük.
A liszthez hozzáadjuk a lágy margarint és a nádcukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) alacsony fokozaton morzsás állagúra összedolgozzuk. A morzsát kiterítjük a tepsiben, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a morzsát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész morzsát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy lábasban, 3-4 evőkanál víz, valamint a nádcukor, a fahéj és a gyömbér hozzáadásával puhára pároljuk az előkészített gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában eloszlatjuk a morzsa felét. Erre rászórjuk a párolt alma szintén felét, majd rákanalazzuk a pudingot. Megszórjuk a maradék morzsával és almakockával, végül mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Nádcukor helyett hagyományos cukrot is használhatunk.

Kedvencnek jelölöm

Vegán almás pite pohárdesszert
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
130 g búzaliszt
100 g lágy vegán margarin
60 g nádcukor
Összeállításhoz:
3 db közepes méretű alma (kb. 450 g)
1 evőkanál nádcukor
½ teáskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér
Díszítéshez:
mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a lágy margarint és a nádcukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) alacsony fokozaton morzsás állagúra összedolgozzuk. A morzsát kiterítjük a tepsiben, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a morzsát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész morzsát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy lábasban, 3-4 evőkanál víz, valamint a nádcukor, a fahéj és a gyömbér hozzáadásával puhára pároljuk az előkészített gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában eloszlatjuk a morzsa felét. Erre rászórjuk a párolt alma szintén felét, majd rákanalazzuk a pudingot. Megszórjuk a maradék morzsával és almakockával, végül mentalevelekkel díszítjük.
A liszthez hozzáadjuk a lágy margarint és a nádcukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) alacsony fokozaton morzsás állagúra összedolgozzuk. A morzsát kiterítjük a tepsiben, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a morzsát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész morzsát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy lábasban, 3-4 evőkanál víz, valamint a nádcukor, a fahéj és a gyömbér hozzáadásával puhára pároljuk az előkészített gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában eloszlatjuk a morzsa felét. Erre rászórjuk a párolt alma szintén felét, majd rákanalazzuk a pudingot. Megszórjuk a maradék morzsával és almakockával, végül mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Nádcukor helyett hagyományos cukrot is használhatunk.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?