Krém kisokos
Az ünnepek közeledtével egyre többet böngésszük a receptes oldalakat, hogy megtaláljuk az alkalomhoz illő tökéletes desszerteket. Aktuális cikkünkben a krémes finomságok témakörét járjuk kicsit körül.
A főzött krém a krémek krémje, királynője
Bár elkészítéséhez szükséges némi odafigyelés, de kivitelezése semmiképpen sem lehetetlen feladat. Választhatunk akár vajas, akár tejszínes krémet, kiválóan fog passzolni a tortákhoz, piskótákhoz.
Fontos a tortákhoz készített krém állaga
Torták esetében arra érdemes ügyelni, hogy a választott krém ne legyen túl híg, mert ebben az esetben könnyen kifolyhat a süteményünkből.
Különösen figyeljünk erre, mert egy rosszul megválasztott krém esetén a hőn áhított finomság egyrészt nem tud jól “megállni a lábán”, azaz összeesik, másrészt a dekorálással is gondban lehetünk.
A krémes sütik netovábbja természetesen a krémes. Megosztó süteménynek számít, van, aki szereti, van akinek nem a szíve csücske. Ha krémes készítésre adnánk a fejünket úgy, hogy korábban még nem próbáltuk, érdemes még időben próbasütést végeznünk, nehogy az ünnep felfokozott hangulatában érjenek minket kellemetlen meglepetések.
A krémek természetesen magukban is megállják a helyüket. Variálhatjuk őket gyümölcsökkel, csokoládéval, magvakkal, vagy akár különböző ízesítésű rétegeket is egymásra tehetünk.
Pohárkrémek ünnepi ízekkel
Karácsony közeledtével az almás, meggyes, csokoládés, fahéjas ízvilággal garantáltan nem lőhetünk mellé. A pohárkrémek fortélyairól további cikkeinkben olvashattok kicsit bővebben.
Az ünnepek alatt a pohárkrémek egy speciális fajtájának, a mousse-oknak is bérelt helyük lehet a menüben. Könnyűek és finomak, remekül megidézhetjük velük az ünnepkör ízvilágát.
A krémek között tárgyalhatjuk nyugodtan a pudingokat is, melyeket ugyanúgy használhatunk a süteményeink megtöltésére és díszítésére, de természetesen magukban is fogyaszthatjuk őket. Vitathatatlan előnyük, hogy pillanatok alatt elkészülnek, mégis önálló jogú, változatos ízű, selymesen krémes desszertként is megállják a helyüket.