Krém kisokos
2019. november 22.Az ünnepek közeledtével egyre többet böngésszük a receptes oldalakat, hogy megtaláljuk az alkalomhoz illő tökéletes desszerteket. Aktuális cikkünkben a krémes finomságok témakörét járjuk kicsit körül.
A főzött krém a krémek krémje, királynője
Bár elkészítéséhez - ahogy korábbi cikkünkben is írtuk - szükséges némi odafigyelés, de kivitelezése semmiképpen sem lehetetlen feladat. Választhatunk akár vajas, akár tejszínes krémet, kiválóan fog passzolni a tortákhoz, piskótákhoz.
Fontos a tortákhoz készített krém állaga
Torták esetében arra érdemes ügyelni, hogy a választott krém ne legyen túl híg, mert ebben az esetben könnyen kifolyhat a süteményünkből.
Különösen figyeljünk erre, mert egy rosszul megválasztott krém esetén a hőn áhított finomság egyrészt nem tud jól “megállni a lábán”, azaz összeesik, másrészt a dekorálással is gondban lehetünk.
A krémes sütik netovábbja természetesen a krémes. Megosztó süteménynek számít, van, aki szereti, van akinek nem a szíve csücske. Ha krémes készítésre adnánk a fejünket úgy, hogy korábban még nem próbáltuk, érdemes még időben próbasütést végeznünk, nehogy az ünnep felfokozott hangulatában érjenek minket kellemetlen meglepetések.
A krémek természetesen magukban is megállják a helyüket. Variálhatjuk őket gyümölcsökkel, csokoládéval, magvakkal, vagy akár különböző ízesítésű rétegeket is egymásra tehetünk.
Pohárkrémek ünnepi ízekkel
Karácsony közeledtével az almás, narancsos, csokoládés, fahéjas ízvilággal garantáltan nem lőhetünk mellé. A pohárkrémek fortélyairól korábbi cikkünkben olvashattok kicsit bővebben.
Az ünnepek alatt a pohárkrémek egy speciális fajtájának, a mousse-oknak is bérelt helyük lehet a menüben. Könnyűek és finomak, remekül megidézhetjük velük az ünnepkör ízvilágát.
A krémek között tárgyalhatjuk nyugodtan a pudingokat is, melyeket ugyanúgy használhatunk a süteményeink megtöltésére és díszítésére, de természetesen magukban is fogyaszthatjuk őket. Vitathatatlan előnyük, hogy pillanatok alatt elkészülnek, mégis önálló jogú, változatos ízű, selymesen krémes desszertként is megállják a helyüket.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.